IN VITRO sekcija


Gemini u suradnji sa Plantom, u svom radu, poseban naglasak stavlja na odabir vrste Paulownie adaptirane na naše klimatske uvjete. Kako smo pristalice toga da obrtna sredstva treba uložiti na domaće tržište, ovaj delikatni zadatak smo povjerili našim, domaćim institucijama, bolje rečeno, našim laboratorijima, fakultetima i institutima.

Postoje mnogi načini da se bilo koja biljka, pa i Paulownia razmnoži, međutim, samo je jedan način da se napravi kopija biljke-majke, tj. da se sačuvaju sve njene karakteristike. To se isključivo može postići In Vitro tehnikom. Ova tehnika zahtjeva posebne uvjete i veliku stručnost.

Mi smo svojim klijentima odlučili nuditi samo sadnice dobivene In Vitro tehnikom. Jedino na taj način sigurno dobivamo nasad Paulownie sa svim onim karakteristikama koje ovu biljku čine tako posebnom.

Do sada se takav nasad mogao dobiti jedino iz uvoza (uglavnom iz Bugarske i Mađarske), što se odražavalo i na konačnu visoku cijenu. Mi smo u da isti ili čak bolji proizvod, ponudimo i do 50% jeftinije. Sigurno na našem tržištu možete naći približno iste cijene sadnica Paulownie, ali isto tako je sigurno da su one dobivene iz reznica ili sjemena, što ni u kom slučaju ne garantira da se za pet godina nećete iznenaditi i razočarati rezultatom.

Ako se odlučite, kao i mnogi od nas, krenuti u ovu lijepu avanturu i uložite novac, vrijeme i trud u sadnju Paulownie, ne morate birati između kvalitete i cijene – odlučite se za ...

    ... Gemini sadnice.